UNIT KOMUNIKASI KORPORAT

Unit Komunikasi Korporat UiTM Cawangan Johor telah ditubuhkan pada tahun 2003. Unit ini berada di bawah Pejabat Rektor Johor. Unit ini telah diterajui oleh seorang Koordinator sebagai tenaga penggerak bagi meningkatkan imej UiTM Cawangan Johor melalui hubungan dua hala dengan pelbagai agensi/jabatan dan masyarakat melalui pelbagai bentuk aktiviti dan kerjasama.

OBJEKTIF UNIT KOMUNIKASI KORPORAT

Sebagai salah satu unit yang penting dalam sistem pengurusan Universiti Teknologi Mara Cawangan Johor, Unit Komunikasi Korporat & Media menitikberatkan:-

i.    Menerapkan budaya korporat di kalangan warga UiTM Cawangan Johor.
ii.   Memastikan bahan-bahan penerbitan korporat universiti seragam dan selaras dengan dasar korporat.
iii.  Memastikan dasar dan maklumat berkaitan universiti dihebah dan difahami warga universiti serta masyarakat luar.
iv.  Menyeragamkan satu imej korporat yang menampilkan identiti universiti yang cemerlang.
v.   Memperkukuhkan serta menjalinkan hubungan dua hala dengan masyarakat luar.

Menjadi sebuah unit yang memartabatkan imej korporat UiTM Cawangan Johor.

MISI

Menetapkan serta menyelaras imej korporat UiTM Cawangan Johor yang seragam serta memperkukuhkan jalinan hubungan dengan masyarakat luar khususnya di negeri Johor.

JUMLAH STAF

4 orang